Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο
www.moschonas.gr
Γεννήθηκα σε ένα μικρό χωριό του νομού Ρεθύμνου, τον Αχλαδέ, 23 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, στην Κρήτη.
Μαθήτευσα, μετά από την αποφοίτησή μου από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μου, στο Γυμνάσιο Πανόρμου και στη συνέχεια στο Γενικό Λύκειο Περάματος .
Μετά την αποφοίτησή μου από το Λύκειο, κατάφερα να εισαχθώ με υποτροφία στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.
Σπούδασα έτσι την επιστήμη που από μικρός ονειρευόμουνα, ενώ ταυτόχρονα παρέδιδα ιδιαίτερα μαθήματα για τα φοιτητικά μου έξοδα, αλλά και γιατί με ευχαριστούσε.
Πτυχιούχος πλέον, υπηρέτησα την Πολεμική αεροπορία επί 21 μήνες, από την οποία και παρέλαβα το πτυχίο ειδικότητας μετεωρολόγου
στις 21-12-1989 .

Στην όλη διάρκεια της μέχρι σήμερα σταδιοδρομίας μου, ασχολήθηκα με τη συγγραφή σημειώσεων, δοκιμίων μαθηματικών και μη, δημοσιεύσεις άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά.

Για πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2003, εκδίδω εκπαιδευτικό βιβλίο- βοήθημα, στα Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου, με τον τίτλο «Τράπεζα πρότυπων διαγωνισμάτων» , στο πνεύμα των γενικών εξετάσεων.

Έχω πλούσιο υλικό και διάθεση , να συνεχίσω την προσφορά μου στον τομέα της συγγραφής βιβλίων και στο μέλλον.

Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στην αρθρογραφία, το διάβασμα, τη λογοτεχνία, την ποίηση και στη δημιουργία μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Θα συνεχίσω να ελπίζω ότι κάνω καλά αυτό που μου αρέσει να κάνω, όσο συνεχίζει να μου δηλώνει ο ενδεκάχρονος γιός μου Βασίλης ότι θέλει να γίνει μαθηματικός όταν μεγαλώσει...!
 
Γιάννης Μοσχονάς
Μαθηματικός - Συγγραφέας

 

Copyright © 2003 Γιάννης Μοσχονάς
john@moschonas.gr